Radość grillowania! Przepisy na dania z grilla!

Grillowane banany z aromatycznym dipem kokosowym

  • Czas przygotowania: ok. 30 minut
  • Stopień trudności: łatwy
KW17_przepisy_500x400

Przygotowanie:

1. Płatki kokosowe uprażyć na patelni teflonowej na kolor złotobrązowy, ostudzić i wymieszać z mleczkiem kokosowym, jogurtem i miodem.

2. Wymieszać syrop ananasowy, cukier, startą skórkę i sok z limonki. Obrać banany, ewentualnie przekroić wzdłuż na dwie części, posmarować marynatą, nadziać wzdłuż na patyczki i odstawić na krótko.

3. Banany grillować, a następnie podawać z dipem kokosowym.

1 łyżka płatków kokosowych   

2  łyżki  mleczka kokosowego

1 opakowanie jogurtu , 150 g

1,5 łyżki miodu   

40 ml syropu ananasowego

1 łyżka brązowego cukru  

starta skórka i sok  z  1/2 limonki

4  banany

Oprócz tego:  patyczki do szaszłyków  

250 kcal / 1047 kJ

3,4 g białka

4,4 g tłuszczu

 40,1 g węglowodanów

WW: 3.5